20.02_Woonhuis_Diessen-©_Joris_Hoogstede_Architectuur-20.02-CAM_001_12-20200407_2.jpg

Ook in de virtuele werkelijkheid schijnt de zon

Als het buiten mooi weer is, dan in de virtuele werkelijkheid natuurlijk ook!

Een 3d-impressies van eigen hand (een uit de hand gelopen hobby zullen we maar denken) van het ontwerp dat ik mocht maken voor een vrijstaande levensloopbestendige nul-energiewoning in het mooie Brabantse land. De massaopbouw is vrij geïnspireerd op het principe van de langgevelboerderij met karakteristieke afhang aan de achterzijde. In het ontwerp steekt de afhang voorbij de kopgevels en vormt zo een overdekt terras aan de ene zijde en een carport met berging aan de andere zijde van de hoofdmassa. De kleur van de houten gevelbekleding zal bij de realisatie wellicht iets anders gekozen worden, maar voor de impressies vond ik deze tint wel passend.

Van schets naar complete vergunningaanvraag in 8 weken tijd, mede dankzij zoveel mogelijk in eigen beheer uitvoeren van werkzaamheden. Alleen voor de constructieve onderbouwing door Joep Tiebosch van Goudstikker De Vries en de MPG-berekening door Handel Bouw Advies B.V. heb ik externe know-how ingeschakeld. Maar zaken als Bouwbesluittoetsing en EPG-berekening doe ik bij dit soort projecten graag zelf. Architect-ingenieurschap noem ik dat.

Opdrachtgevers en architect waren al enthousiast, en ook de welstandscommissie was zeer te spreken over het ontwerp, dus nu hopen op een voorspoedige vergunningverlening!

Klik >>HIER<< voor meer impressies en informatie over dit project.

error: Content is protected !!