19.06_Bijeenkomstgebouw_Limburg-©_Joris_Hoogstede_Architectuur-IMG_20200629_115114.jpg

Waar eens de koeien op stal stonden

Waar eens de koeien op stal stonden is nu een (bijna) vrij zicht vanaf het erf op het prachtige Noord-Limburgse landschap. Onder een schilderachtige wolkenhemel worden deze dagen de laatste restanten van wat eens grote melkveestallen waren netjes opgeruimd en afgevoerd en wordt de laatste mest uit de putten geschept. Zo wordt ruimte gemaakt voor de uitbreiding van de andere functie op het erf, die van ontmoetingslocatie voor vergaderingen, team-sessies en andere (zakelijke) bijeenkomsten.

Eind vorig jaar werd ik door de opdrachtgevers benaderd met de vraag om een ontwerp te maken voor een nieuw bijeenkomstgebouw ter uitbreiding van de bestaande ontmoetings- en vergaderfaciliteiten bij de monumentale historische Hoeve Rosa in Sevenum. Samen met de opdrachtgevers en diverse lokale adviseurs hebben we sindsdien in teamverband hard gewerkt om de plannen vorm te geven en uit te werken. 

Intussen is de aanvraag voor de omgevingsvergunning ingediend en wordt gestart met de verdere voorbereidingen voor de uitvoering van de bouw die later dit jaar gepland staat. En als alles volgens plan verloopt biedt dit standpunt volgend jaar zicht op het nieuwe gebouw, dat zijn plek krijgt in een fraai ontworpen landschappelijke buitenruimte met een fruitboomgaard, een bloemrijk bloeiend erf en diverse plekken om samen te komen en te ontmoeten. Bij >>>Hoeve Rosa<<< (klik op de link voor meer informatie) noemen ze dat volledig terecht ‘Inspirerend ontmoeten op ons erf’.

En als altijd ben ik ook dit keer weer dankbaar (en vooruit, toch ook wel trots) dat ik met mijn ontwerp en de liefde voor mijn vak een bijdrage mag leveren aan zo’n boeiend project op zo’n bijzondere locatie.

Wordt vervolgd!…

Klik <<<HIER>>> voor meer informatie over dit bijzondere project.