20180628.20180706_Kopenhagen-Grundtvigs_Kirke_©Photo_Joris_Hoogstede-IMG_5269-groot.jpg

Genomineerde foto

Naast mijn werk als architect heb ik een hobby in architectuurfotografie. Bij tijd en gelegenheid probeer ik mijn eigen projecten zo goed mogelijk te documenteren, en daarnaast doe ik dit op verzoek ook voor collega-architecten. En ook in mijn vrije tijd schep ik genoegen uit het bezig zijn met fotografie. Door het zelf te doen, of door te kijken naar of te lezen over het werk van anderen.

Dit jaar heb ik meegedaan met de ‘Architectural Photography Awards’, een grote internationale architectuurfotografie-wedstrijd. Immers ‘wie niet waagt, wie niet wint’. Voor de categorie ‘Interior’ daarom een zestal opnamen van de Grundtvigs Kirke in Kopenhagen ingezonden waar mijn vriendin Renske en ik vorige zomer geweest zijn. Het bezoek aan die kerk, waar ik al zo lang een keer wilde gaan kijken, was om meerdere redenen intens en onvergetelijk.

Van al die wereldwijd ingezonden architectuurfoto’s heeft de jury er 4 geselecteerd in elk van de 4 deelnemende categoriën. Die 16 foto’s zijn op de shortlist geplaatst die zojuist bekend gemaakt is en daar zit onderstaande foto van mij bij! Wat een eer!

Tijdens het komende World Architecture Festival begin december vindt de definitieve jurering plaats en worden de winnaars bekend gemaakt. Winnen is slechts ‘bijzaak’, want de eer dat ik de shortlist gehaald heb met deze foto…die is voor mij al bijzonder groot.

Het persbericht: http://www.archphotoawards.com/news

De volledige shortlist met alle prachtige foto’s van de finalisten staat hier: https://www.photocrowd.com/photo-competitions/photography-awards/apa-2019/shortlist/