20.09_Woonhuis_Veldhoven-©_Hoogstede_Architectuur-CAM_003_13a-20210713.jpg

Vrijstaand in Veldhoven

Tijd voor de volgende update van het rondje langs de velden!

In de voorbije periode heb ik namelijk gewerkt aan de afronding van het ontwerp voor een nieuw te bouwen vrijstaande woning in Veldhoven. Het ontwerpproces was een zeer plezierige samenwerking met enthousiaste en betrokken opdrachtgevers. Samen zijn we de uitdagingen van de kavelvorm en het volume in relatie tot het budget en het gewenste functioneel-ruimtelijke programma aangegaan. Onlangs hebben we, in een hele vlotte sessie(!), bij Kooy Baksteencentrum B.V. de bakstenen en dakpannen uitgekozen. En in Broeren|Das Bouwbedrijf B.V. is de partner gevonden voor de bouw die dit najaar zal starten.

Dit project was ook het eerste waarbij ik zelf de BENG-berekening uitgevoerd heb. In samenspraak met BuildingLabel is de berekening afgemeld zodat het benodigde ‘voorlopig energielabel’ een feit is. Harold Kleukers van HK Statica was weer van constructieve waarde, want het huis moet natuurlijk wel overeind blijven, ook als de bodem niet helemaal optimaal is.

De vergunningaanvraag is ingediend, dus nu is het aan de gemeente om alle zorgvuldig samengestelde tekeningen en berekeningen te toetsen en er haar goedkeuring aan te verlenen.

Wordt zeker vervolgd! Tot die tijd doen we het met de in eigen beheer gecreëerde virtuele werkelijkheid.

Meer informatie over dit project is <<<HIER>>> te vinden.