20.02_Woonhuis_Diessen-©_Joris_Hoogstede_Architectuur-4X0A2154-e1605539119855.jpg

Voor alles een eerste keer…

Afgelopen vrijdag ben ik naar de bouwplaats in Diessen gereden om daar een kijkje te nemen bij het storten van de Hectar funderingsvloer. Die vormt letterlijk de basis voor de nul-energie-woning die na een uitdagende periode van voorbereiding de laatste weken van dit kalenderjaar gebouwd wordt.

Boeiend om te zien hoe binnen één week de complete fundering en begane grondvloer gerealiseerd zijn. Vrijdagmiddag was in een kleine anderhalf uur alle met staalvezel gewapende beton gestort, was de vloer netjes afgewerkt en kon de ploeg weer huiswaarts.

Het was de eerste keer dat ik bij mijn projecten een dergelijke funderingsvloer toegepast heb. En ik hoop zeker dat het niet de laatste keer zal zijn, want de Hectar funderingsvloer is een fraai funderingsconcept waarmee snel en (niet geheel onbelangrijk) zonder lineaire koudebruggen een fundering en vloer gemaakt worden waarop eenvoudig door te bouwen is. Bij dit specifieke project zal dat zijn in de vorm van een volledig houtskeletbouw casco dat binnen nu en een paar weken geplaatst wordt.

Voor meer informatie over dit project klik <<< HIER >>>

Voor meer informatie over Hectar Funderingsvloeren: https://www.hectar.nl/