19.06_Hoeve_Rosa-©_Joris_Hoogstede_Architectuur-4X0A2363-5.jpg

Reflectie en doorkijk

Vandaag is het precies 10 jaar geleden dat ik mezelf inschreef als architect bij de Kamer van Koophandel. Tijdens een bezoek aan de nieuwbouw bij Hoeve Rosa in Sevenum maakte ik vorige week deze foto die vandaag mooi symboliseert: ‘reflectie en doorkijk’, terugblikken en vooruitkijken.

De voorbije 10 jaar heb ik met enorm veel voldoening en plezier mogen werken aan mijn projecten. Zowel nieuw- als verbouw, zelfstandig opererend of in (bouw)teamverband met zeer gewaardeerde partners en collega-vrienden.

Alle projecten zijn uniek en toch delen ze één ding met elkaar: de fijne band met al mijn opdrachtgevers. Hun wensen, dromen, ambities en bevlogenheid voeden mij als architect in het ontwerpproces, waarin opdrachtgevers/gebruikers bij mij altijd centraal staan.

Architect-zijn is in mijn ogen dan ook onlosmakelijk verbonden met dienstbaar-zijn. Vragen stellen is belangrijk, goed luisteren naar de antwoorden is essentieel.

Alleen dan kun je samen met je opdrachtgever komen tot een ontwerp waarin die zich ‘thuis’ voelt, niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst. Ook dat is duurzame architectuur.

Met open vizier en onbegrensd enthousiasme treed ik ook de komende 10 jaar tegemoet. Natuurlijk met de fijne projecten die op dit moment op de tekentafel liggen of die al in uitvoering zijn. Wellicht ook met het verruilen van werkplek-aan-huis voor bureauruimte-om-de-hoek. Wat mij betreft ook zeker met alle betrouwbare partners waar ik de afgelopen jaren mee heb mogen samenwerken.

En bovenal met hopelijk ook met diverse nieuwe en bekende opdrachtgevers die aan mij hun woon- en bouwwensen toevertrouwen.

Ik heb er zin in!

Maar eerst…NU!