18.15-Joris-Hoogstede-Architect-woonhuis-Veldhoven-03.jpg

Optimale samenwerking

Begin oktober afgelopen jaar werd ik benaderd met de vraag of ik mee wilde werken aan een uitdagend project waarbij voor het einde van het jaar een ontwerp gereed diende te zijn voor een nieuw te bouwen vrijstaande woning. De opdrachtgever had eerder een ontwerp laten maken dat mede door de marktontwikkkelingen financieel onhaalbaar bleek. Door Villapool ben ik toen benaderd om als lid van het nieuwe projectteam een nieuw ontwerp te maken voor dit project.

In een kort en intensief ontwerpproces is een nieuw ontwerp tot stand gekomen waarin de wensen van de opdrachtgevers een plek hebben gevonden in een gebouwvolume dat een kwart kleiner is dan het oorspronkelijke ontwerp.
Met inzet van alle betrokken partijen, adviseurs, projectbegeleider, aannemer en niet in de laatste plaats de opdrachtgever zelf is het ontwerp eind vorig 2018 na een ontwerptraject van twee maanden bij de gemeente ingediend. En ook de gemeente Veldhoven heeft een bijdrage geleverd in een optimale samenwerking door na 6 weken de vergunning te verlenen.

Start van de bouw staat gepland voor april dit jaar. Van eerste kennismaking tot eerste schop in de grond in minder dan 6 maanden tijd! Fijn om zo efficiënt samen te kunnen werken met alle betrokken partijen.