18.05_Appartementen_Horst-©_Joris_Hoogstede_Architectuur_OL5A9570.jpg

Ontwikkeling in Horst

Toen Kruytzer Optiek en Optometrie in 2016 naar het begin van de Kerkstraat in Horst verhuisde mocht ik samen met KOENVANHEESWIJKarchitecten vormgeven aan de opwaardering van de winkelgevel op de begane grond.

Bij de verbouwing destijds is al rekening gehouden met de ontwikkeling van appartementen boven de winkel. Sinds 2018 heb ik het voorrecht om als architect betrokken te zijn bij deze ontwikkeling die in twee fasen gerealiseerd wordt.

De eerste fase betreft de verbouw door splitsing van de bestaande bovenwoning tot twee maisonette-appartementen. In de tweede fase worden een aantal nieuw te bouwen appartementen aan de linkerzijde van de bovenwoning gebouwd.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de verbouw en opwaardering van de bestaande bovenwoning, zowel aan de binnen- als de buitenzijde. De overstekken van het zadeldak zijn intussen verwijderd en de verouderde dakbedekking is vervangen door nieuwe keramische pannen, waarbij dakvensters zijn aangebracht voor daglicht op de tweede verdieping van de appartementen. De bestaande gevelopeningen in de metselwerk gevel zijn vergroot zodat ze straks plaats bieden aan nieuwe goed geïsoleerde aluminium kozijnen. Tot slot wordt de metselwerk gevel gekeimd in een lichte warmgrijze kleur waarmee de make over compleet is en de bestaande bovenwoning weer onderdeel is van een hoogwaardige entree van de Kerkstraat.