18.15-Joris-Hoogstede-Architect-vrijstaande-woning-in-Veldhoven-4X0A1114-e1566905705945.jpg

Een keer met je ogen knipperen…

…en voor je het weet staan de binnenwanden van de begane grond. Vandaag op mijn rondje Veldhoven ook even gestopt bij de nieuwbouwwoning naar ontwerp van mijn hand daar. De speciale staalvezelbeton funderingsvloer is gestort en de mannen van Aannemersbedrijf Haex B.V. hebben er zin in, want de stelkozijnen en porotherm-wanden van de begane grond staan al bijna volledig.

Voor de opdrachtgevers is zo’n fase altijd heel boeiend (voor de architect ook overigens), want je kunt de ruimtelijkheid van het plan al wel een beetje ervaren door de opgemetselde wanden, maar door de kleur van de porotherm is de grootte van de ruimte gevoelsmatig nog kleiner dan wanneer de wanden straks netjes afgestuct zijn.

Wordt weer een heel bijzonder huis, met de grote glaspuien en overkapping aan de achterzijde, de vide en dubbel-verdiepingshoge glasgevel bij de entree en de met elkaar verbonden leefruimten op de begane grond.

Snel maar weer eens langsfietsen, want volgens projectbegeleider Aschwin van den Heuvel (Villapool Nederland B.V.) ligt voor Hemelvaart de breedplaat van de verdiepingsvloer er in. Wordt vervolgd!