Vermelding-passiefhuiscentrum.jpg

Deelnemer aan het passiefhuiscentrum

Al sinds 2008 houd ik me bezig met het concept van Passiefbouwen, destijds was de aanleiding een bevlogen opdrachtgever die van het concept had gehoord en zijn woonhuis volgens dit concept wilde bouwen. Sindsdien is het Passiefhuisconcept steeds meer in de belangstelling komen te staan en is in Deurne een passiefhuiscentrum geopend waar in een showroom diverse producten en materialen te zien zijn die ingezet kunnen worden bij het bouwen van een passiefhuis. Het Passiefbouwen-concept spreekt nog steeds tot mijn verbeelding en ik probeer dan ook altijd samen met een opdrachtgever te bekijken of er belangstelling en gelegenheid is om een project als passiefbouw-project uit te voeren. Daarbij hoeft het Passiefbouwen wat mij betreft geen eindstation te zijn als het gaat om energetische ambitie, maar is het absoluut een zeer degelijk en waardevol vertrekpunt om een project mee te ontwerpen.

Sinds begin juli 2017 is de geheel vernieuwde website van het passiefhuiscentrum gelanceerd en is Joris Hoogstede Architect officieel verbonden aan en deelnemer van het passiefhuiscentrum. Graag vertel ik u meer over Passiefbouwen en waarom ik denk dat dit concept een bijzonder duurzaam concept is dat nog vele jaren meekan op weg naar zeer energiezuinige, duurzame en bovenal comfortabele woningen!