21.02_Woonhuis_Heeswijk_Dinther-©_Joris_Hoogstede_Architectuur_-OL5A9669.jpg

Daklandschap

Belangrijk onderdeel van de verbouwing in Heeswijk-Dinther is het vervangen van de bestaande daken en de toevoeging van een nieuw zadeldak op het platdak van de bestaande aanbouw. Zo ontstaat een daklandschap met drie in elkaar grijpende kappen met een lijnenspel van gordingen, kepers, spanten en muurplaten. Ter plaatse van de keuken wordt de vloer later nog verwijderd zodat vanuit de keuken de nieuwe eikenhouten dakconstructie als interieurelement zichtbaar wordt.

De originele spanten en gordingen bleken helaas niet goed genoeg om te behouden voor de nieuwe zwaardere dakplaat. Tijdens mijn bezoek aan de bouw vorige week werd de laatste hand gelegd aan de dakconstructie en werden de ‘kreupele stijlen’ aangebracht door de timmermannen.

De opdrachtgever heeft zelf intussen met precisie en strak op lijn de fraaie blauw gesmoorde OVH dakpannen op de dakplaten gelegd en de Velux dakvensters zijn ook klaar om geplaatst te worden. Zodra het dak gereed is kan binnen verder gewerkt worden aan de indeling van de verdieping met slaapkamers, badruimten en vides.

Ontwerpschetsen en meer foto’s van dit project in uitvoering zijn <<<HIER>>> te zien.